Az utolsó napok
2016. december 19. írta: OfficeMenedzser

Az utolsó napok

Ma megkezdtük az utolsó hetet az ünnepek előtt. Postára kerültek az elmúlt héten előkészített üdvözlőlapok az ügyfeleknek, partnereknek.

Összeállítottuk a online üdvözletek címlistáját, holnap ezeket is küldjük.

Beérkeztek az ügyfelek vállalkozásainak megrendelt ajándékok, ezeket becsomagoltuk, megkapták a vállalkozások megfelelő névjegykártyáit. Van ahol már kiszállítottuk ügyfeleink partnereinek, van, ahol készre csomagolva átadtuk az ügyfélnek, igényük szerint.

A saját és az általunk kezelt összes Facebook oldal borítóképét az ünnepnek megfelelő képpel cseréltük. Például a sajátunk ezt a képet kapta.

baubles.jpg

A héten befejezzük a futó projekteket, elkészítjük az elszámolásokat. Elkezdjük archiválni az anyagainkat.

Néhány dokumentumot papír alapon archiválunk, de a legtöbbet digitalizáljuk, és tartós tárban helyezzük el.

A cd/dvd nem alkalmas arra, hogy hosszú távon megőrizzük fontos anyagainkat, ennél biztonságosabb tárra van szükség. Többféle külső tár (külső meghajtó, külső merevlemez) mellett felhőtárolókat is használunk a biztonságos archiváláshoz.

Google drive

A Google 15 GB tárhelyet ingyenes bocsát a rendelkezésünkre dokumentumaink, fotóink, fájljaink tárolására. A saját drive-onkon tárolt anyagainkat meg tudjuk osztani ügyfeleinkkel, partnereinkkel, alkalmazottainkkal. Bármelyik számítógépen, bárhonnan hozzáférünk, le- és feltölthetünk adatokat. Ha a tárhely betelelt, néhány kattintással könnyen tudunk vásárolni további tárhelyet, 100 GB 690,- Ft/hó, míg 1 TB 3.590,- Ft/hó többletköltséggel jár.

google_drive_logo_3963_15.png

One drive

Hasonló felhőtárhelyet vehetünk igénybe a Mickrosoft-tól is. A tárhelyen a Google drive-hez hasonlóan tárolhatjuk fájljainkat, oszthatunk meg tartalmakat, érhetjük el PC-n, Mac-en, Android-on és IOS-en is. A Windows 10-en előtelepítve található. 5 GB-ig ingyenes a tárhely, 50 GB-ig 540,- Ft/hó, és ezen felül számos lehetőséget kínál a tárhely növelésére.

onedrive.jpg

Dropbox

Az előzőek mellett a Dropbox is megfelelő biztonságot nyújt akár vállalkozásunk adatainak, akár személyes videóink, képeink, dokumentumaink tárolására. Az alapvető szolgáltatások bárhonnan, bármilyen számítógépről, okostelefonról elérhetőek, megoszthatóak tartalmaink. A szolgáltatás alapvetően 2 GB tárhelyet ad ingyenesen, de több módon is lehet további ingyenes tárhelyhez jutni, pl. ismerősök meghívása (és regisztrálásuk esetén 500 MB), bizonyos bevezető lépések végignézése, egyes social media fiókok összekötése, stb.

20120712-dropbox.png

A bejegyzés trackback címe:

https://officemenedzser.blog.hu/api/trackback/id/tr7612057895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása